Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ - ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ 3 ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ "ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ"

Όπως είχε προαναγγελθεί, η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕΠ) συνεχίζοντας την πολυετή συνεργασία τους προχωρούν σήμερα Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013 στην υπογραφή νέας δανειακής σύμβασης για το έργο της επέκτασης του Μετρό "Αγία Μαρίνα προς Πειραιά".

Το ποσό της σύμβασης ανέρχεται σε:

€ 200.000.000 και αποτελεί τη β΄ δόση της εγκεκριμένης από την ΕΤΕΠ πίστωσης για το ανωτέρω έργο. Παράλληλα, η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. σε συνεργασία με την ΕΤΕΠ και τους αρμόδιους φορείς, υλοποιεί τη διαδικασία εκταμίευσης της α΄ δόσης της εν λόγω πίστωσης, ύψους € 250.000.000, που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του επομένου διμήνου.

Η εκταμίευση αυτή θα είναι η δεύτερη που πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο μηνών, αφού τον περασμένο Δεκέμβριο η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. προέβη στην εκταμίευση € 250.000.000 στα πλαίσια της δανειακής σύμβασης με την ΕΤΕπ για το Βασικό έργο της κατασκευής του Μετρό Θεσσαλονίκης. Η εν λόγω δανειακή σύμβαση είναι 30ετούς διάρκειας και προβλέπει 10ετή περίοδο χάριτος.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., κ. Χρήστος Τσίτουρας, δήλωσε «ότι η ΕΤΕΠ για μια ακόμη φορά, αποδεικνύει εμπράκτως την εμπιστοσύνη της στο έργο και την τεχνογνωσία της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. υποστηρίζοντας παράλληλα τις προσπάθειες για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας».

ΠΗΓΗ: ametro.gr
1/2/2013